I dag lägger jag till en ny länk till mina samlingar. Den är egentligen gammal, men jag har inte lagt till den här på bloggen förrän nu. Det är gratismaterialet Mediasmart. Här finns ett bra upplägg för att arbeta med att utveckla kritiskt tänkande hos eleverna.

Det är online, det är uppdelat på årskurser och det är gratis. Det är bra för att arbeta med på interaktiv tavla/smartboard och det hanterar många olika medier. Ger även goda tillfällen att arbeta utifrån elevernas egna intressen och val och alltså med elevinflytande samt att arbeta med internet och data i undervisningen. Det finns även idéer till hemuppgifter i materialet. Du får in både Förmågan att hantera information, Kommunikativ förmåga och Metakognitiv förmåga ifrån förmågornas Big Five. En sak att arbeta med här är; hur bedömer vi eleverna i detta arbetsområde.

Vi jobbar med det just nu och samtidigt skriver jag ner vad jag lägger till och hur vi väljer att utveckla materialet utifrån vår klass. När vi är färdiga kommer jag att lägga upp detta tillägg här på bloggen. Dela gärna med er och berätta hur ni arbetar med det!

Lycka till så länge!

//Fröken Ann

 

http://www.mediasmart.se/

 

 

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s