Det är verkligen en fantastisk rörelse som är igång – flippa klassrummet. Pedagoger som vänder på steken och skapar mer tid till praktiskt lärande i klassrummet. De filmar sina genomgångar, skickar hem ”att se på videogenomgångarna” som läxa så kör de igång och arbetar på lektionerna. I mina öron låter det helt fantastiskt. Inte nog med att det måste spara så mycket tid, då man går en genomgång en gång och kan sedan återanvända den om och om och om igen, men det måste även förenkla för föräldrar. Självstudier i form av genomgångar som ligger tillgängligt för både elever och föräldrar för att lära sig och förstå vad vi sysslar med i klassrummen. Eleverna kan se filmen hemma, få tid att fundera över vad de sett och sedan kan de ställa frågor och göra själva arbetet i skolan, med en stöttande pedagog, istället för hemma med föräldrar som mycket möjligt inte kan hjälpa för att de inte riktigt vet vad det handlar om. Det låter fantastiskt!

Läs mer om det här.

Hitta videos här.

Följ flippande twittrare.

Gå med i facebookgruppen Flippa klassrummet.

Här är en fantastisk idé om hur du enkelt kan ge feedback på texter som eleverna gjort via media.

(Tack @braneback och @Klycken)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s