Lärare med höga ambitioner söker skola som vill satsa på pedagogik och ta vara på kompetensen hos sin personal.
Skolan skall ha som mål att alla elever skall nå målen och vara villig att satsa på pedagogiska lösningar som främjar detta, även i de fall det innebär att man måste välja bort andra arbetsuppgifter. Skolan har kunskapspedagogik i fokus för sin lärarkår, ser lösningar för hur socialpedagogik som står till hinder för dessa satsningar kan lösas med hjälp av andra kompetenser och annan personal och sätter handlingar framför sina ord för att på riktigt visa detta fokus. Skolan är också beredd att satsa på drivande lärare när det kommer till lönesättning.
I arbetet med den nya läroplanen har skolan höga ambitioner. Vid kompetensutveckling är skolans vision att möta även de högpresterande lärarna och lägger ribban högre än lägstanivå.
När man talar om resursfördelningar talar man i verkliga förhållanden, inte bara de som står på papperet, så att man kan arbeta utifrån det som verkligen gäller.
Jag är en 30-årig lärare som bor i Stockholm, med behörighet i alla ämnen utom musik, bild och idrott upp till årskurs tre (för att jag läst alla ämnen på universitetet, examen våren 2011). Jag är även behörig i svenska och matematik upp till årskurs sex. Jag läser just nu, på egen tid, för att få behörighet i No upp till årskurs sex. Jag har arbetat inom skolan sedan 2007, med heltidstjänst sedan våren 2011.
Jag är driven med ett intresse för kunskapspedagogiska lösningar. När det kommer till skolutveckling är jag idésprutan som även driver igenom det jag tänkt. Mina starka sidor är ett professionellt förhållningssätt, IKT, kommunikation (jag är före detta journalist och har märkt att detta givit mig en bra grund i kommunikation med både hem och arbetskamrater) och att jag är lösningsfokuserad.
Jag har en sociokulturell syn på kunskap och undervisning och en stark tro på att språk är makt och även grunden i all kunskap.
Om ni är intresserade av att anställa mig kan ni nå mig på frokenann (@) gmail (.) com. I en intervju kan jag berätta mer om mig själv och självklart redovisa min cv.

P.s.
Detta är ingen kritik mot min nuvarande arbetsplats! Jag vill förtydliga det för att slippa missförstånd! Det är en genuin arbetsansökan som fötts ur intresset att undersöka om det finns en sådan här skola. Jag söker helt enkelt en skola som är beredd att satsa där jag upplever att de flesta skolor idag inte är beredda att satsa – på kunskap, sina elever och sina lärare. Jag säger alltså inte något om min nuvarande arbetssituation utan något om det jag anser vara en generell trend i skolsverige.
Annonsen är skriven med vinkling på de luckor jag tycker finns i skolsverige idag, där skolor inte vill satsa, kommuner inte satsar, och sedan står lärare som syndabockar för detta. Lärare sitter i kläm här. Och med lärarbristen som råder och bara kommer att bli värre på grund av för dåliga satsningar vill jag ta den möjlighet som jag kan få av denna arbetstagarens marknad och faktiskt söka ett jobb utifrån de premisser jag önskar på en skola. Och ja, jag är genuint intresserad av att komma på en arbetsintervju om ni är en sådan skola som jag beskriver ovan!
D.s.

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s