Jag tänker, att eftersom betyg skall ha en sådan motiverande effekt samt hjälpa till att sudda ut ojämlikheter i samhället, borde vi ju börja betygsätta våra politiker. Och dagen veckan till ära tänkte jag börja med att betygsätta inom området ”skolutveckling” och mer precist i just frågan om betygens effektivitet.

De första jag betygsätter blir Moderaternas egna ordförande i Utbildningsutskottet Tomas Tobé och Miljöpartiets egna språkrör, riksdagsledamot och folkhögskollärare Gustav Fridolin. Mitt bedömningsmaterial är deras argumentation i Tv4:as morgonsoffa, där bland annat detta område inom skolutvecklingsfrågor berördes.

Tomas Tobé : Fx

Gustav Fridolin: B

Tyvärr kan jag inte kommentera dessa betyg vidare, då varken mitt fackförbund Lärarnas Riksförbund eller sittande politiker anser att jag bör lägga tid på det. Och som Tobé själv uttrycker det:

 

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s