”… hela universum går mot nån sorts yttersta komplexitet. Så har det varit sedan universums uppkomst och fysikerna kallar det tendensen till komplexitet. Och … allt som bidrar till detta och underlättar det är gott och allt som hindrar det är ont,”

”För att känna till någon handling, avsikt eller följdverkan måste vi först ställa oss två frågor. Ett: vad skulle hända om alla gjorde så? Två: skulle det underlätta eller förhindra rörelsen mot komplexitet?”

”Vi människor är den mest komplexa sammanfogade materia som vi känner till, men vi är inte universums sista prestation. Vi kommer också att utvecklas och förändras tillsammans med resten av universum.”

Det går att göra det som är fel av rätt skäl. Och det som är rätt av fel skäl.

Utdrag ur Shantaram av Gregory David Roberts, s. 554-555, samtal mellan Kgaderbhai och Lin.

Tänkvärt.

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s