Förra veckan började hjärnan så sakta varva upp igen. Ett långt semester med fantastiska upplevelser som avslutats med en ordentlig (och behövlig!) ledighet. Jag behövde verkligen koppla bort ett tag. Och det har jag gjort.

Så slog jag upp Twitter och hittade detta tweet i mitt flöde:

Jag har scannat dessa 10 sidors tankar innan, när Elias Dietrichson bloggade om det han läst. Nu läste jag det igen, verkligen läste! Det är både provocerande, progressivt och pulserande. Det är framför allt mycket intressant att fundera över. Min första tanke var: Vad får detta för konsekvenser för vårt samhälle idag? Jag tror också att det är en text som man skall läsa och diskutera tillsammans, verkligen behandla i lärande grupper.

Så jag fick en idé.

Det vore ju otroligt roligt att starta en studiecirkel i det utvidgade kollegiet på Twitter. En studiecirkel där alla som vill läser, tittar på eller lyssnar på samma sak och sedan har sociokulturellt lärande på hög nivå via twitter – en #twirkel. Så jag tänkte testa och se om det finns fler än jag som vill vara med om detta. Och först ut blir just Lars Pålsson SyllsSkolan som god annorlundahet”. Så imorgon, tisdag, mellan 18-19, går den första #twirkeln av stapeln, där alla som vill diskuterar Lars Pålsson Sylls artikel.

Läs här och delta i det gemensamma lärandet du med 😀

(Sannolikheten att det finns något liknande på Twitter redan är ju ganska stor – bara det att jag missat det. Säg till i sådana fall så kör vi på befintlig hashtag! Jag vet bara inte av att det finns sådan här studiecirkel som är återkommande.)

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s