Runt 300 kronor i skattesänkning varje månad, det är vad jag får av Anders Borg och Fredrik Reinfeldt nu när ett år återstår till valet. Jag har inte en lön som når upp till gränsen för statlig skatt. Jag är lärare, så den gränsen är inget jag behöver oroa mig för på länge!

300 kronor. Kanske ett par byxor av sämre kvalité på rea. Eller ett läkarbesök till. En halv undersökningskostnad hos tandläkaren. En matkasse. Ett intjänat månadskort hos SL på tre månader.

Jag säger inte att detta är obetydligt. För någon som tjänar mindre än mig kan dessa summor ha stor betydelse. Men så får ju den som tjänar mindre än mig inte 300 kronor heller, eller hur…

Om jag får nästan 300 kronor mer i månaden efter nästa val, om Alliansen vinner valet med detta skambud, då ska jag ge de här 300 kronorna per månad till min mamma som är pensionär, för hon behöver dem mer än mig! Jag ska ge dem till mina systerdöttrars lärare, för det är dit pengarna borde gå. Jag ska ge dem till de hårt kämpande sjuksköterskorna och poliserna – för det är dit pengarna borde gå! Mina futtiga 300 kronor räcker inte så långt för dem heller, när jag ska fördela dem, det är ju därför vi har ett skattesystem. För tillsammans är vi starkare. Det vet vi ju! Det är ju därför vi har försäkringsbolag och vårt skattefinansierade skyddsnät! Eller hade…

Nej Reinfeldt, precis som Fredrik Virtanen konstaterar i sin krönika så är varken han eller jag så billig som du verkar tro! Jag lånade din rubrik och din inledning Virtanen, jag lånade din idé och hoppas att du ursäktar. Jag hoppas att din poäng når fram! Jag hoppas att att politikerna börjar förstå att det inte är pengarna det handlar om – det handlar om att ta hand om varandra och hjälpas åt. Det handlar inte om att mer ska ha mer, det handlar om att alla ska ha det bra. Och jag hoppas att alla ni andra där ute som också känner att ni inte är så billiga som Reinfeldt verkar tro skriver ett inlägg med samma rubrik och låter budskapet skalla ända in i riksdagen!

Läs Virtanens krönika!

 

2 kommentarer

 1. Johan Strömgren skriver:

  Bra ide att du tänker dela med dej.

  Gilla

 2. Elisabeth skriver:

  Instämmer att det är en bra ide att dela med sig, men……..
  Detta bör göras via skattsedeln för att bl.a. trygga vård och omsorg!

  Gilla

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s