Kollektiva bestraffningar tror jag vi ALLA säger nej till. Ändock kan jag lova dig att tex i skolan används de ibland. Som ex att alla får sitta kvar och lyssna på tillsägelser.

Kollektiva belöningar kan oxå slå på tok fel. De blir utpekande och kollektiv bestraffning om en grupp ej lyckas ”uppnå” målet och därför ej får sitt pris. Vi borde alltså alla säga NEJ till även dem. (Läs här)
Ändå kan jag lova er att de används tex i skolan.

Och vi förfäras över de fruktansvärda lärarnas människosyn som gör på det här sättet.

Men hallå – hur fan ska en lärare göra då? Det är knappast bättre för de elever som dagligen sitter, timme ut och timme in, och inte hinner få hjälp för att ett fåtal tar all tid. Och då kanske snarare tid för att läraren ska se till att eleven håller sig i klassrummet eller inte slår sina kamrater än hjälp att förstå procent.

Hur vi än gör blir det fel! Och det är enkelt; med 30 individer, ja även 20, i klassrummet på en pedagog behövs kollektiva metoder. Det är omöjligt att lösa annars!

Fast just ja – mindre klasser har ju ingen märkbar positiv inverkan på utbildning. Det har ju Hattie sagt, eller hur…

SLUTA utmåla lärarna som står inmålade i ett hörn! Börja ifrågasätta de som skapar systemet! Vi kommer inte längre med ett system som är byggt på samma barnsyn – där alla skulle göra samma sak och den som inte lyssnade fick pekpinnen över fingrarna, där klassrummets styrdes av skräck – som på 1800-talet! Och snälla, sluta låt som om allt vore så självklart och enkelt! En lärares uppdrag är allt annat!

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s