I tisdags skrev jag om #AlmedalensGräsrötter, ett inlägg som handlade om Almedalsveckans tillgänglighet och hur de skyhöga kostnaderna samt Almedalsguidens regler stänger många dörrar till det som anses vara Sveriges demokratifestival. Därför uppmanade och uppmanar jag alla som vill göra Almedalen mer tillgängligt att posta sina events under taggen #AlmedalensGräsrötter på Twitter och Facebook, en plats för alla organisationer som inte är så kapitalstarka att vi får plats i Almedalsguiden att samlas för att nå igenom i bruset.

I onsdags fortsatte jag på temat, men då med fokus på alla som inte har möjlighet eller kan ta sig över till Almedalsveckan, av olika anledningar. Hur kan vi öppna upp Almedalen lite till? Jag åker till Visby tillsammans med #skolvåren och precis som förra året har vi som ambition att sprida frågor vidare. För att skicka dina frågor via oss, spela in en film, ett ljudklipp, skriv ner frågan och skicka till oss via mejl eller sociala medier. Skicka dina frågor till #skolvårens mobila team, via Twitter (tagga med #FrågaAlmedalenoch pinga in @skolvaren eller någon av oss som är på plats så vi inte missar det i flödet), via Facebook, via mejl (skolvaren @ gmail . com), via #skolvårens blogg eller skriv i kommentarsfältet nedan. Gör ett videoklipp*, ett ljudklipp, skicka frågan skriftligt – gör det på ditt sätt – så gör vi allt vi kan för att sprida och försöka få svar!
( Om du är under 18 år behöver vi tillstånd från vårdnadshavare för att kunna publicera bild samt namn. )

I går blev jag också inpingad på ett inlägg i Almedalsgruppen på Facebook, som handlade om just detta, att öppna upp Almedalen. Fantastiska initiativet openalmedalen.se, som drivs av Interactive Institute, skapar en plattform för alla som vill se ett speciellt seminarie eller workshop i Almedalen men inte kan vara på plats, att möta människor som kommer att vara på plats. Alla på plats i Almedalen kan här livestreama och ställa frågor på begäran, för andra. Ett fantastiskt sätt att göra Almedalen mer tillgängligt, som jag hoppas att många kommer att använda. Så in med er på openalmedalen.se och efterfråga events ni vill se och höra samt ställ frågor. Alla som kommer att vara på plats i Almedalen; se till att gå in på openalmedalen.se och öppna upp Almedalen för alla.

Vi ses i bruset!

IMG_6873

 

Följ mig och #skolvåren under Almedalen:

Twitter
@frokenann 
@skolvaren
#afkAlmedalen
#FrågaAlmedalen

Facebook
Fröken Ann
Skolvåren
#afkAlmedalen
#FrågaAlmedalen

Hemsida och blogg
skolvåren.se
#skolvårens blogg (nås också via hemsidan)
frokenann.com

 

1 kommentar

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s