Bornholm - 55

Så, detta inlägg har jag arbetat på i nära tre veckor. Eller, inte inlägget i sig men materialet som ligger till grund för inlägget.

I år arbetar jag med en förskoleklass på Glömstaskolan och vi arbetar med Bornholmsmodellen. I somras irriterade jag mig lite på att det inte finns någon bra digital bildbank till detta material och vill man få något gjort får man ofta göra det själv. Därför har jag nu skapar en digital bildbank på Flickr, genom att använda appen Paper by 53 samt kopieringsmaterialen i ”Bornholmsmodellen i praktiken” av Maria Rydqvist (Natur och kultur, 2012, kopieringsunderlag) och ”Bornholmsmodellen – vägen till läsning – språklekar i förskoleklass” av Ingvar Lundberg (Natur och kultur, 2007, kopieringsunderlag) som förlagor. Bilderna är ritade i syfte att kunna digitalisera arbetet med Bornholmsmodellen men kan så klart användas i andra syften med. Alla bilder delas under Creative Commons Erkännande-IckeKommersiell-DelaLika 4.0 Internationell-licens.

Bornholm - 113

Bilderna hittar ni på mitt Flickr-konto. Jag är långt ifrån en konstnär, att teckna har aldrig varit min starka sida, men ju mer vi tränar på något, ju mer lär vi. Jag hoppas de kommer till användning.

Jag har också lagt bilderna i en mapp på min Google Drive. Alla som vill kommer åt den. Och skulle du vilja bidra till bildbanken så vore ju det super! Lägg bara in dina bilder i en mapp, under mappen ”Bildbank” så skapar vi en stor bank tillsammans.

 

20130810-164047.jpg

3 kommentarer

 1. annika skriver:

  många fina bilder .. som kan användas till mycket 🙂 .. Tack!

  Gilla

  1. Fröken Ann skriver:

   Tack. Bra att de gör nytta!

   Gilla

 2. Bengt Blomberg skriver:

  Mycket fina bilder!

  Gillad av 1 person

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s